Magunkról


Üdvözöllek a berni pásztor barátok között! Nagy Krisztina vagyok, Debrecen egyik kertvárosi részén lakom.

Emlékezetem szerint kisgyerek korom óta imádom a kutyákat (és minden másfajta állatot is…), de ez az álmom, egy saját kutya csak 1989-ben valósult meg. Mivel társasházi lakásban laktunk csak egy kisebb termetű kutyust engedtek meg a szüleim, ekkor került hozzánk Dorisz, aki egy angol cocker spániel hölgy volt.

2 évvel később kiköltöztünk kertes házba, és innentől kezdve már nem volt akadálya egy nagyobb testű kutya tartásának sem. Néhány kutyakiállítás látogatása és a kutyás könyvek áttanulmányozása után minden kétséget kizáróan a BERNI PÁSZTOR mellett döntöttem.

Mára bebizonyosodott tökéletes választás volt. 1991-ben megvettük Szentmiklósi-Kormos Deniszt, aki 8 évig volt a család és másik kutyánk igazi társa. 3 alomból összesen 24 kiskutyával ajándékozott meg minket. Azt hiszem ez volt az az időszak, mikor menthetetlenül a fajta szerelmese lettem.

Életem később úgy alakult, hogy 2003-ban lett egy saját családi házunk, ahova természetesen a költözésünk másnapján megérkezett Rigókerti Berkenye, aki mai kennelünk alapító tagja. Nem igazán továbbtenyésztési céllal vettük, bár már akkor tudtuk, hogy szeretnénk  tőle kiskutyákat. 19 hónapos koráig nem is vittük kiállításra, ezután vittük el tenyészszemlére a leendő kölykök érdekében. Itt olyan sikere volt Berkenyének, hogy kedvet kapva elkezdtünk vele kiállításokra járni, és nem hiába. Kitűnő eredményekkel szerepelt hazai és külföldi kiállításokon egyaránt, gyönyörű külleme megnyerő természete miatt pedig a nézők egyik kedvencévé vált.

Az FCI által regisztrált Nagyszentgyörgyi-Berni kennelt 2006-ban alapítottuk, ide érkeztek meg Berkenye első kiskutyái 2006 márciusában.

Nem megélhetési forrásként, hanem napi teendőink és munkánk mellett foglalkozunk berni tenyésztéssel. Munkánkat a fajta iránti szeretet vezérli. Célunk az, hogy kennelünkben jó idegrendszerű, kiegyensúlyozott egészséges és szép kis bernik szülessenek.

Nagy Krisztina